Inscrivez-vous à notre newsletter :
Home /

VERTONINGEN VAN DOCUMENTAIRES IN ARTHOUSE CINEMA’S

De organisatie Le P’tit Ciné - Regards sur les Docs programmeert auteursfilms, voornamelijk documentaires, en heeft een educatieve missie.

De activiteiten van de vzw verlopen volgens 3 pijlers :

- PROGRAMMEREN / FILM LITERACY : Aanbieden van creatieve filmprogramma’s, voornamelijk bestaande uit documentaires (hedendaags en erfgoed), die worden vertoond bij onze partners in de bioscoop. De vertoningen worden waar mogelijk gevolgd door een Q/A met de filmmaker.

- FESTIVAL : "En ville !" is een filmfestival rond stedelijke thema’s en hun culturele en artistieke representaties (vertoningen en debatten).

- TRAINING / PUBLIEKSWERKING : cursussen, masterclasses en workshops over documentaire gerelateerde thema’s.


OVER ONS

De organisatie Le P’tit ciné - Regards sur les Docs, onder leiding van Pauline David, de artistiek directeur, ondersteunt de vertoningen van documentaires in arthouse cinema’s en bevordert hun publieksbereik.

De vzw werd opgericht in 1995. Het is onze vijfentwintigjarige expertise in het organiseren van vertoningen, debatten en in de publiekswerking, die het mogelijk heeft gemaakt om een filmcatalogus op te stellen die zowel de artistieke kwaliteit als het kijkplezier voor de toeschouwer combineert.
In de loop der jaren hebben we ons aanbod gediversifieerd (publieksontwikkeling).

Onze vereniging heeft een nomadische structuur. We hebben geen eigen zalen, vandaar dat we sinds het begin met verschillende partners werken, waarmee we onze projecten samenstellen.

WAT VINDT U OP ONZE WEBSITE ?

« AGENDA " : Een kalender van onze activiteiten

“PROGRAMMA " : Het doorlopende programma van voorstellingen en activiteiten, waaronder het festival En ville !

“REGARDS SUR LE TRAVAIL" : Het archief van alle programma’s van het festival “Regards sur le Travail”.

« PROGRAMMATIONS PASSEES " : Het archief van alle programma’s die we hebben samengesteld. Films worden gesorteerd via de zoekfunctie (vakje "zoeken") :
- per jaar
- op titel
- per regisseur

« CAPTATIONS " : captaties van onze masterclasses en debatten ?